Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Altra Running - Τρέξε φυσικά, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς όρια!



H Altra δε δημιουργήθηκε σε κάποια εταιρική έδρα ή γραφείο, αλλά στο πίσω δωμάτιο ενός καταστήματος δρομικών ειδών στην περιοχή του Βουνού Washatch στην Utah των H.Π.Α. Οι ιδρυτές της εταιρίας, elite δρομείς, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι του καταστήματος, ήθελαν ένα παπούτσι που να επιτρέπει το φυσικό τρέξιμο. Παρατήρησαν ότι τα περισσότερα δρομικά παπούτσια περισσότερο «τραυματίζανε» τους δρομείς παρά τους βοηθούσαν. Άλλωστε είμαστε γεννημένοι για να τρέχουμε, δε θα έπρεπε να πονάμε και να τραυματιζόμαστε τρέχοντας! Η υπερυψωμένη φτέρνα και ο στενός σχεδιασμός των δρομικών παπουτσιών αυξάνουν την επιβάρυνση και συμπιέζουν το πέλμα μην επιτρέποντας τη φυσική κίνηση.


Αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα, με μετατροπές παπουτσιών μέσα σε ένα φουρνάκι από τον Golden Harper, παγκόσμιο ρέκορντμαν σε ηλικία 12 ετών με μαραθώνιο 2:45, σύντομα εξελίχθηκε σε ένα νέο δρομικό παπούτσι με εξαιρετική αντικραδασμικότητα Abound , μηδενικό drop, Zero Drop ™, και φυσικά σχεδιασμό που να ταιριάζει στη μορφολογία του ανθρώπινου πέλματος FootShape ™. Αυτός ο καινοτόμος σχεδιασμός, μια εντελώς καινούργια φιλοσοφία στο δρομικό παπούτσι, βοηθάει στη μείωση των κραδασμών και προσφέρει άνεση σε κάθε βήμα σας, σε οποιοδήποτε τερέν.


FOOTSHAPE™ TOE BOX
Τα κλασσικά παπούτσια έχουν μυτερό σχήμα εμπρός και έτσι πιέζουν και οδηγούν τα δάχτυλα έξω από την φυσιολογική τους θέση, συμβάλλοντας έτσι σε πολλούς τραυματισμούς και παραμορφώσεις όπως, γαμψοδαχτυλία, κότσι, πελματιαία απονευρωσίτιδα κ.α Το ανατομικό σχήμα της Altra επιτρέπει τη φυσική θέση του πέλματος και τον απαραίτητο χώρο για τη σωστή θέση των δαχτύλων σε κάθε πάτημα. Αυτό σημαίνει καλύτερη ισορροπία σε κάθε πάτημα και άνεση στο τρέξιμο. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αρκετά επιστημονικά δεδομένα αλλά αρκεί να πούμε ότι αυτή είναι η φυσική θέση του ποδιού και τα Altra δίνουν στο πέλμα σας τον απαραίτητο χώρο να πατάει χωρίς περιορισμούς!


FULLY CUSHIONED ZERO DROP™

Κάποια χρόνια πριν o Golden Harper «έλιωνε» τις σόλες των παπουτσιών για να αφαιρεί το περιττό αφρώδες υλικό που υπήρχε κάτω από την φτέρνα στο πίσω μέρος των παπουτσιών. Μια ιδέα που έμοιαζε τρελή και όμως είχε αποτέλεσμα! Ο όρος ZERO DROP™ Χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει ένα τέλεια ζυγισμένο στο εμπρός και πίσω μέρος παπούτσι. Αυτή η μορφολογία του παπουτσιού φέρνει στην σωστή ανατομική θέση τα πέλματα, τα γόνατα, το ισχίο και τη μέση προάγοντας τη σωστή θέση του σώματος στο στρέξιμο. Επίσης συμβάλει στην ενεργοποίηση και ενδυνάμωση του αχίλλειου τένοντα και των μυών της κνήμης που λόγω των κλασσικών παπουτσιών με τα χρόνια χάνουν τη δύναμή τους.

 Σήμερα η Altra μετράει έξι χρόνια ζωής και είναι πλέον μια από τις κορυφαίες εταιρίες αθλητικών υποδημάτων, με αρκετά βραβεία για τις καινοτομίες που έχει φέρει στην παγκόσμιο αγορά.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα μοντέλα της Altra αλλά και να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την δρομική τεχνική στο κανάλι της Altra στο youtube:

https://www.youtube.com/user/AltraZeroDrop





 

embrace the space!